Prelepe peščane i šljunkovite plaže, gradovi-tvrđave bogate istorije, uz luksuzne hotele, restorane i barove, predstavljaju najupečatljivije motive od kojih je satkan impresivni turistički mozaik Crnogorskog primorja. Stoga, nimalo ne čudi što ovdašnjim turističkim lepotama nisu odoleli kako gosti iz okruženja, tako ni stranci kojih je iz godine u godinu sve više.

Crnogorsko primorje može da se pohvali obalom dugom 293 kilometra, na kojoj se našlo mesta za čak 117 plaža koje se razmeću u svojoj lepoti. Među turistima su najpopularnije Kraljičina i Kraljeva plaža na Svetom Stefanu, Velika Stijena u Baru, Kopokabana na Ulcinju, Mogren i Jaz u Budvi. Ovdašnje plaže su lepo uređene, snabdevene ležaljkama i suncobranima, a skoro svaka raspolaže restoranom ili barom gde gosti mogu da se rashlade i utole glad.

Crnogorska obala se proteže od Ulcinja na jugu do Boko Kotorskog zaliva na severu, pri čemu se kao najpopularnija turistička mesta javljaju Budva, Bečići, Sutomore, Tivat, Herceg Novi i Bar. Sva turistička mesta na Crnogorskom primorju mogu da se pohvale odličnom i raznovrsnom ponudom smeštaja, bilo da je reč o smeštaju u luksuznim hotelima, vilama, apartmanima ili kućama za odmor.

Kao velika atrakcija Crnogorskog primorja javljaju se gradovi-tvrđave. Ovo možemo da zahvalimo činjenici da se skori svaki turistički grad može pohvaliti očuvanim starim gradskim jezgrom. Ovi stari gradovi svedoče o uzbudljivoj istoriji na Jadranu, koja je ostavila iza sebe mnoštvo monumentalnih spomenika koji privlače turiste. Među njima posebno mesto zauzimaju Stari grad Kotor, Stari grad Budva, Stari grad Bar, Stari grad Ulcinj i drugi. Ovi gradovi-tvrđave, impresivnog izgleda, upotpunjavaju turističku ponudu Crnogorskog primorja. Zahvaljujući njima ovde nikada nije dosadno, jer uvek postoji nešto novo, vredno pažnje, što bi se moglo videti i bolje upoznati tokom odmora.

Apartmani Crna Gora