Hrvatsko primorje izrasta u ozbiljnu turističku regiju, koja svakoga leta može da se pohvali na desetinama hiljada gostiju. Egzotična ostrva, prelepe plaže, noćni provod i intrigantni srednjovekovni gradovi predstavljaju samo neke od najupečatljivijih motiva turističkog reljefa Hrvatskog Primorja. Bilo da boravite u njegovom južnom, bilo da odaberete severni deo, kvalitetan odmor i dobar provod su zagarantovani.

Severno hrvatsko primorje se sastoji od poluostrva Istre, koja predstavlja žilu kucavicu ovdašnje turističke ponude. Na ovom poluostrvu se nalazi grad Rijeka, centar ove turističke regije, kao i manji gradovi Umag, Opatija, Poreč, Rovinj i Pula. Posebnu pažnju privlače egzotična pomorska ostrva: Krk, Rab i Mali Lošinj.

Južno hrvatsko primorje se sastoji od turističke regije Dalmacije. Obuhvata prostranu teritoriju, na kojoj se našlo mesta za veći broj turističkih gradova, prelepe plaže i fascinantnu arhitekturu. Najpoznatiji gradovi ovog dela hrvatskog primorja su: Zadar, Šibenik, Osijek, Sinj i Dubrovnik.

Svojom živopisnom istorijom, koja je ostavila traga u vidu prelepe monumentalne arhitekture, ističe se centar južnog hrvatskog primorja, luka i grad Dubrovnik. Kolorit Dubrovnika je satkan od uskih uličica i visokih gradskih zidina, unikatne zaostavštine nekada razvijene Dubrovačke Republike koja je svoj privredni i kulturni procvat doživela u periodu između druge polovine XV pa do kraja XVI veka. Boravak na hrvatskom primorju je prosto nezamisliv bez obilaska ovog primorskog bisera. Nakon razgledanja ovog fascinantnog grada, predah možete naći u nekom od brojnih restorana, kafića i barova koji su raštrkani duž glavne ulice.

Hrvatsko primorje može da se pohvali sa sijaset prelepih, lepo uređenih i pristupačnih plaža. Na velikom broju plaža ulazak u vodu je postepen, što ih čini idealnim za porodice sa malom decom. Plaže raspolažu ležaljkama, suncobranima, tuševima, parkovima za decu, terenima za vodene sportove, restoranima i barovima. Ponuda smeštaja je veoma bogata, tako da se gostima na raspolaganju nalazi veliki broj hotelskih kompleksa, apartmana, vila, kuća za odmor i dr.

Apartmani Hrvatska