Grčka nije samo kolevka evropske civilizacije, kulture i demokratije, već i zemlja nesvakidašnjih prirodnih lepota što je čini jednom od najpopularnijih svetskih turističkih destinacija. Ovaj prestižan turistički status Grčka može, pored antičkih spomenika kulture, da zahvali prelepom primorju, kao i činjenici da izlazi na čak tri mora: Egejsko, Jonsko i Sredozemno.

Grčka obala je izuzetno razuđena, pa se ovde našlo mesta za veliki broj ostrva, poluostrva i zaliva nestvarne lepote. Prvu osocijacija na grčko primorje predstavljaju šarmantna grčka ostrva. Grčka ostrva se razlikuju po veličini, broju stanovnika, arhitekturi i klimatskim karakteristikama, ali najvažnije im je zajedničko – bajkovite plaže, dobar provod i kvalitetna ponuda smeštaja. Bilo da odaberete razuzdani Zakintos, bilo da se odlučite za romantični Santorini, ili pak boravite na mirnom i porodičnom Tasosu, jedno je sigurno – nećete se pokajati.

Poseban dragulj grčkog primorja predstavljaju bajkovite plaže. Ima ih na hiljade, jako su fotogenične pa predstavljaju najčešći su motiv na razglednicama i prosto mame one koji još uvek nisu okusili čari letovanja u zemlji Platona, Aristotela i grčkih bogova, da to očine što pre. Plaže su peskovite, pesprekorno uređene, a do pojedinih se može doći samo brodovima, što čitav doživljaj čini posebnim. Po svojoj lepoti se naročito izdvajaju: Balos na Kritu, Mirtos na Kefaloniji, Navagio na Zakintosu, Agios Prokopios na Naksosu, Super Paradise na Mikonosu i Crveni Pesak na Santoriniju.

S obzirom da se radi o turističkoj destinaciji svetskog formata, Grčko primorje može da se pohvali jako bogatom ponudom smeštajnih kapaciteta. Našlo se tu za svakog po nešto, od luksuznih hotela za one sa „dubljim džepom“ preko vila i apartmana do kuća za odmor, sa kojima se zadovoljavaju oni skromnijeg budžeta.

Apartamni Grcka